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Q1. Do the charges have to be over $50k and related to the 
same encounter OR can the claims be by patient for 2024? The 
RFP states the following, “A Qualifying EMA Claim must be for 
charges in excess of $50,000 for services delivered to an EMA 
enrollee and must have been submitted to the Department of 
Human Services for payment between January 1, 2024 and 
December 31, 2024.” 
A1. According to the RFP in section 2.2 Eligible Projects, “A Qualifying EMA Claim must be for 
charges in excess of $50,000 for services delivered to an EMA enrollee and must have been 
submitted to the Department of Human Services for payment between January 1, 2024 and 
December 31, 2024. Multiple Qualifying EMA Claims for the same enrollee may be submitted. 
Qualifying EMA Claims may include inpatient hospital services, outpatient services, and hospital 
emergency department services.” This means that each encounter needs to have charges over 
$50,000.    

Q2. What is the easiest way to confirm if we had any qualified 
EMA claims?  Is enrollment in Emergency MA retrospective at 
all? 
A2. To determine if you have qualifying EMA claims, you would work with your billing 
department to see if you have any claims billed to DHS for services delivered to an EMA 
enrollee that totaled over $50,000 for the encounter between January 1, 2024 and December 
31, 2024. 
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To obtain this information in a different format, call: 651-201-3780. 
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